Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00

“Niciodată din nou“ este acum global

"Never Again Is Now Global", un documentar în cinci părți care evidențiază paralelele dintre Germania nazistă și politicile globale privind pandemia.

"Never Again Is Now Global", un documentar în cinci părți care evidențiază paralelele dintre Germania nazistă și politicile globale privind pandemia, va fi difuzat în premieră, în exclusivitate și gratuit, pe CHD.TV începând de Marți, 31 ianuarie, la ora 2:00 dimineața, ora României (Luni, 30 ianuarie, ora New York-ului).

Filmul a fost produs de Alliance for Human Research Protection, fondată de Vera Sharav, supraviețuitoare a Holocaustului și activistă pentru drepturile omului, iar Sharav l-a regizat.

Fiecare episod de o oră se concentrează pe mărturii recente ale supraviețuitorilor Holocaustului și ale urmașilor acestora, care discută comparații între primele etape represive din timpul regimului nazist, care au culminat cu Holocaustul, și politicile globale COVID-19.

Persoanele prezentate în documentar explică modul în care intervențiile naziste - inclusiv suspendarea libertăților, impunerea de restricții, proceduri medicale forțate și permise de identitate - sunt similare cu constrângerile dictatoriale din zilele noastre impuse cetățenilor din întreaga lume.

Spre deosebire de documentarele tipice despre Holocaust, care evită să identifice sponsorii financiari și corporativi din spatele naziștilor, "Never Again Is Now Global" expune interesele financiare care au condus la Holocaust.

Supraviețuitorii explică modul în care companiile din zilele noastre, inclusiv General Motors, Ford Motor Company, IBM și companii multinaționale precum IG Farben, au profitat în secret de pe urma lagărelor de muncă forțată și a genocidului industrial din timpul regimului nazist.

"Până în prezent, oricine a încercat să atragă atenția sau să facă comparații, chiar și modeste, între mecanismele pandemiei actuale și epoca nazistă, a invitat un baraj de critici furioase și susținute din partea custozilor Holocaustului compromiși financiar și a presei corporatiste", a declarat Sharav. "Am făcut filmul pentru a schimba acest lucru".

Pe lângă mărturiile și opiniile supraviețuitorilor Holocaustului și ale familiilor acestora, serialul include, de asemenea, comentarii și analize ale unor istorici, profesori, medici, rabini, activiști și oameni de știință - dintre care unul a fost fostul vicepreședinte și cercetător principal al Pfizer - din întreaga lume.

Cei 32 de participanți la această serie își spun poveștile, își împărtășesc opiniile și transmit acest mesaj urgent: Falsitatea narațiunii de astăzi, suspendarea libertăților, dictatele medicale și încălcările drepturilor omului amintesc de scenariul nazist. De data aceasta, măsurile represive nu se limitează la evrei - falsa narațiune de astăzi vizează întreaga populație globală.

Pe când era un copil mic, naziștii au deportat-o pe Sharav într-un lagăr de concentrare, din care a scăpat cu viață doar la limită. Ea îi încurajează pe oameni să urmărească documentarul cu o minte deschisă.

"Holocaustul a fost posibil doar datorită supunerii în masă față de autoritate", a declarat Sharav. "Supraviețuirea noastră se bazează pe dorința noastră de a ne împotrivi ordinelor opresive și ilegale".

Sharav a mai adăugat:

"Cei care s-au împotrivit - falsificându-și identitatea, sărind din trenurile spre Auschwitz și alăturându-se partizanilor - au avut mai multe șanse să supraviețuiască decât cei care s-au supus."

În timpul documentarului, Sharav împărtășește povestea fiului ei Amikhai, care a murit din cauza unei reacții adverse la un medicament prescris de medici, care ar fi fost "sigur și eficient".

După moartea fiului ei, Sharav a devenit o activistă deschisă cu normă întreagă, a fondat Alianța pentru Protecția Cercetării pe Oameni, o organizație non-profit a cărei "misiune este de a se asigura că dreptul moral de a lua decizii medicale voluntare este respectat" și a început să își exprime îngrijorarea cu privire la practicile medicale dăunătoare și la experimentele medicale lipsite de etică.

(Articol oiginal)

Thanks for reading Aercurat! Subscribe for free to receive new posts and support my work.

0 Comments
Aercurat
Aercurat
Authors
Radu